Deel 2 van 37

Wij en de wereld

Engels spreekt aan

Suriname werd in 1995 toegelaten als lid van de Caricom. Het Nederlands, de voertaal van Suriname werd in 2002 erkend als Caricom taal. Taal wordt door de Caricom gezien als instrument voor vriendschap, verdraagzaamheid, goede wil, verbroedering en integratie.

Surinaams initiatief 
Suriname heeft zich sterk gemaakt voor maatregelen die het taalverschil binnen de Caricom doet vervagen. Het Surinaams initiatief vond weerklank en werd ondersteund door Haïti, de Dominicaanse Republiek en de Engelssprekende landen binnen de Caricom en het Cariforum.

Criti
Het resultaat van deze inspanning is de instelling van het Caribisch Regionaal Informatie en Vertaalinstituut (CRITI) dat in Suriname is gevestigd. Het instituut verleent diensten aan overheidsinstellingen en de particuliere sector in heel het Caraïbisch Gebied.

Grote uitdaging
Hoewel het verstrekken van informatie en het vertalen van officiële documenten vanuit het ‘Caribisch Regionaal Informatie – en Vertaalinstituut’ in de talen Frans, Spaans, Nederlands en Engels gebeurt, blijft het taalverschil in de regio toch een grote uitdaging.

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren