Vlnr. De mediakundigen Glenn Truideman, Neeta Ramcharan en Ivan Cairo.

Premier Mary Eugenia Charles 1980-1995 de eerste vrouwelijke premier van het Caribisch Gebied.

Kokend meer in Dominica

Dominica, was het laatste Caribische eiland dat gekoloniseerd werd door Europeanen. Dit voornamelijk vanwege de hevige tegenstand van de Caraiben, de oorspronkelijke bewoners. De naam komt van de dag (zondag), waarop het eiland met wapengeweld werd overmeesterd.

Natuurlandschap
Dominica heeft één van de ruigste en mooiste natuurlandschappen in de Caraïben. Het is deels bergachtig, deels bedekt met dicht, tropisch regenwoud. Drie honderd vijf en zestig rivieren en riviertjes met bruisende watervallen doorkruisen het land en vormen poelen. Dominica heeft 6 vulkanen die al duizenden jaren slapende zijn. Het vulkanische uit zich met actieve zwavelputten en het op één na grootste kokende meer ter wereld

Text

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren