De Man van Aluminium

Gemeenschappelijke identiteit

Wanneer wij het verleden op de juiste wijze weten te waarderen en het een rechtmatige plaats geven in het heden, zullen het besef en het gevoel van onderlinge verbondenheid en gemeenschappelijke identiteit versterkt groeien.

H.J.D

Henk Ramdin de Man van Aluminium heeft een half uur voor zijn 85ste jaardag de geest gelaten

Stichting Pro-humaniteit, trouwens heel Suriname en daarbuiten lijdt met het heengaan van Ir. Henk Ramdin een gevoelig verlies. Henk had hart voor de Stichting Pro-humaniteit waarvan hij vriend, adviseur, inspirator en meer is. Zijn menselijk vermogen was groot. Karakter, hersenen, intelligentie verstand, denkvermogen, vernuft ontbraken hem niet.

AL 13

De Man van Aluminium
’s Landsman, ’s lands eer
In December 2016 rond het 10-jarig bestaan van de Surinam Aluminium Company heeft de Stichting Pro-humaniteit in samenwerking met De Harrypersad Boedjawan Foundation en Henk Ramdin het gedenkboek: “AL 13 – De Man van Aluminium” uitgegeven (ISBN  978 – 99914 – 7 – 403 – 8). 

Leiddraad
De Suralco imponeert, boeit, verbaast, bevestigt en ontroert met belangrijke feiten over ondernemerschap. De Man van Aluminium geeft een beeld van de honderdjarige geschiedenis van de bauxietindustrie in Suriname.

Gezond verstand
Bij de samenstelling zijn verscheidene bronnen geraadpleegd.  Ook werd gebouwd op personen met kennis van zaken. Het bij naam noemen van sommigen is gepast: Henk Ramdin en Harrypersad Boedjawan.

De ‘Man van Aluminium’: Henk Ramdin, is de kracht die de bauxietindustrie van de ondergang redde. Hij herbouwde de geïntegreerde aluminiumindustrie.

Woord vooraf   
Op 19 december 2016 is het honderd jaar geleden dat de Surinaamsche Bauxiet Maatschappij, die de naamsverandering ‘Surinam Aluminum Company’ zou ondergaan, werd opgericht. De bauxietindustrie gaf Suriname handen en voeten en heeft in hoge mate bijgedragen aan de ontwikkeling van het land. De economische, politieke, culturele, geografische, ecologische en andere ontwikkelingen, bleven niet uit.

Publieke erkenning
De Harrypersad Boedjawan Foundation brengt met deze publicatie lof uit  aan de Aluminum Company of America en de Suriname Aluminium Company L.L.C.. Deze publieke erkenning is het gevolg van de daden die deze multinationals aan land en volk hebben getoond. De aanleiding voor dit eerbetoon is het 100-jarig bestaan van de bauxietindustrie in Suriname.

Positieve eigenschappen
De positieve eigenschappen van deze industrie worden benadrukt. Het relaas is opgetekend uit de monden van meerdere personen en laat het werk en de zienswijze van de Surinamer zien. Zij vertellen de historie zoals zij die hebben ervaren, vanuit hun beleving, over een periode waarin gedurende honderd jaar zo veel veranderde.

Intrigerende toekomst
Moge ‘De Man van Aluminium’ een prikkel zijn tot nadenken over ondernemerschap in Suriname. Een intrigerende toekomst ligt in het verschiet.

Wij hebben de uiterste zorg nagestreefd bij deze uitgave, maar lees desondanks zonder het gezond verstand te verdoezelen. De auteur pretendeert niet volledig te zijn.

Boek: DE MAN VAN ALUMINIUM

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren