Ramadan 2024

Deze publicatie is een fragment uit de casestudie: “Het ontstaan van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling 2012-2024”. Het onderzoek, de samenstelling en de redactie werden verricht door Stichting Pro-humaniteit.


De partij voortgesproten uit het Surinaams/Javaanspatroon propageert: “Het burgerrecht voor religies en culturele identiteiten is een historisch feit. Het is een culturele factor.
Het biedt de gemeenschap een zinvol leven. Suriname zonder religie zal geen redelijkheid en broederschap kennen.

Religie in Suriname is niet bedreigend. God heeft een plaats in de samenleving, omdat het goddelijke verwijst naar de heilige grondslag van de samenleving. Ramadan 2024 is een gepast moment om het religeuselement binnen de Surinaamse samenleving te belichten.”

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren