Kawna scholieren leren studeren. De foto’s uit het Archief van het Tori-collectief, hebben slechts een illustratieve functie.

Deel 7 van 30

In het schooljaar 2023-2024

Studeren moet geleerd worden

Het vermogen tot studeren verschilt van persoon tot persoon en van moment tot moment. Studeren moet geleerd worden.

Studie
Temperamentverschillen spelen een belangrijke rol in de studie. Stille, in zichzelf gekeerde personen functioneren beter in een traditionele schoolsituatie, waarin alles aan vaste regels is gebonden. Ze kunnen beter in hun eentje studeren.

Repetitie
Luidruchtige, openhartige personen komen beter tot hun recht in lessituaties die gelegenheid bieden voor meningsuiting en discussie. Zij hebben er bovendien baat bij om regelmatig ‘opgepord’ te worden met repetities, waarschuwingen en kritische commentaren, een aanpak die meer kwaad dan goed zou doen bij stillere typen.

Deel 8 van 30 volgt

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren