Intellectuele schrijfkunst

Intellectuelen in Suriname schitteren als schrijvers. Het genre is berekenend, koel en zakelijk. Anders dan hun collega-dichters en romanschrijvers verdienen ze dik.

De specialiteit van de knapkoppen is de kunst om nationale vraagstukken en projecten op een paar velletjes papier neer te pennen. Knelpunten, die door de eeuwen heen zijn uitgegroeid tot een kankergezwel krijgen, alsof het kinderlijk eenvoudig is, binnen een handomdraai een pasklaar antwoord op papier.

De intellectuele schrijvers met globalisatiegedachte Suriname in een wereld van statistische idealen zijn vooral te vinden bij de overheid, niet gouvernementele organisaties en corps adviseurs.

Het is een wereld van diplomatieke sferen, conventies, instituten, vergaderingen, board meetings, conferenties, onderzoek, statistieken, werkgroepen, commissies, rapporten, projecten, ontwikkelingshulp, kredieten en donaties.

Dankzij het brailleschrift kunnen blinden lezen.

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiƫren