Momentopname tijdens de presentatie van de Veiligheidscampagne in de Bibliotheek van het Cultureel Centrum Suriname. De foto’s uit het archief van het Tori-collectief, hebben slechts een illustratieve functie.

Deel 20 van 30

In het schooljaar 2023-2024

Wederzijdse waarden

De verscheidenheid van taal in Suriname is meer dan de optelsom van de bevolkingsgroepen. Het respect voor elkaar in Suriname komt vanuit de innerlijke beschaving. Respect is echter geen equivalent van: kennis, het doorgronden, aanvoelen, begrijpen, beleven van elkaar.

Suriname hanteert meerdere talen, maar de bevolking spreekt elkaars talen niet. Het beheersen van Surinaamse talen door de bevolking zal niet zo zeer bijdragen aan het elkaar verstaan, want dat doen we al. Maar meer nog, die beheersing zal toegang geven tot cultuur, filosofie, waarden en normen. Het zal meer psyché blootleggen en begrip en beleving van wederzijdse waarden aanwakkeren.

Deel 21 van 30 volgt.

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren