Vlnr. De mediakundigen Glenn Truideman, Neeta Ramcharan en Ivan Cairo.

Slaan toegestaan op school

Barbados bestaat uit één enkel eiland en behoort tot de Bovenwindse Eilanden. Het is het meest oostelijk gelegen gebied van de Antillen. De eerste Europese zeevaarders die er aankwamen, vernoemden het eiland naar de veel voorkomende “bebaarde vijgenboom” Los Barbados.

Het niveau van het onderwijs op Barbados is hoog. Goede scholing wordt belangrijk geacht door de bevolking en bevorderd door de overheid door bijvoorbeeld het uitkeren van collegegeld.

Ondanks de beperkte omvang van het eiland zijn er meerdere scholen die universitair onderwijs aanbieden. Scholieren in het middelbaar en basisonderwijs worden streng gedisciplineerd middels lashing (slaan.)

Officieel mag alleen het hoofd van de school leerlingen lijfelijk straffen, maar in de praktijk hanteren ook veel leerkrachten de liniaal. Slechts een beperkt aantal particulierenscholen en een enkele openbare basisschool doen niet aan lijfstraffen. De overheid zet zich in om slaan op school uit te bannen.

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren